Läätsejahust pitsa
Sain ükspäev kohaliku mahetootja Hiiu Jähu käest testpaki jahudega, nii lahe 🙂 Üks toode oli läätsejahu, ma polnud kunagi seda jahu varem kasutanud. Aga mõtlesin siis, et teeks nendest pitsapõhjad ja olekski tervislik alternatiiv pärmi ja nisujahuga valmistatud pitsataignale.
Segasin 200 grammi jahu 300 grammi veega, lisasin natuke soola, kuivatatud pitsaürte ja lasin natuke seista. Seejärel küpsetasin pannil 4 suurt pannkooki. Tegelikult oleks ka kolmeks võinud taigna teha, seda sai väga hästi ümber keerata.
Vaatasin kodus üle, millest tomatikaste teha ja leidsin sibulat, küüslauku, punase karri pastat ja tükeldatud tomatid.
Praadisin pannil sibula ja küüslaugu ja lisasin pasta ja tomatid, lasin haududa ja maitsestasin.
Peale pane mida hing ihaldab. Minul oli külmikus sojapalle, tükeldasin neid pitsa peale.
Nüüd oli jäänud veel viimane, ehk mingi juustu kate. Seekord otsustasin ise teha, poes olevad juustud on nagu on ja ega need odavad ka ei ole. Kodus oli aga kõik olemas, et juustukaste ise valmistada. Idee võtsin siit: https://www.thebuddhistchef.com/recipe/ultimate-vegan-pizza/ ja see on siiani parima maitse ja sulavusega pitsa juuste, mida olen katsetanud.
Kõigepealt keetsin ca 10-15 minutit 35 gr india pähkleid. Kui tean ette, siis sobib ka leotamine ca 6 tundi. Kui aga kiiresti vaja, siis keedan neid.
Seejärel loputad pähklid ja lisad blenderisse koos ülejäänud koostisosadega- 1 tl sidrunimahla, 1 tl agaavisiirupit, 2spl pärmihelbeid, 1 spl agar-agari pulbrit, 2 spl tapioki tärklist, 1,5 tl soola, 80 ml kookosõli ja 375 ml vett. Blendera segu ühtlaseks ja kalla potti ja aja keema, keeda 1-2 minutit pidevalt segades, see pakseneb kiiresti. Vala segu kassi ja jäta jahedasse tahenema.
Kui juust on tahenenud, valmista pitsad ja pista ahju 🙂
Naudi 🙂