Teeme ise kaerapiima
Ilmselt täistera kaerahelbed on mul küll kapis koguaeg olemas. Nendest saab teha peaaegu kõike- keeta putru, teha piima, küpsetisi jm. Kui parasjagu kaerajahu on kapist otsa saanud, siis jahvatan kaerahelbed tavalises kohviveskis ja saangi jahu, et mingi magustoit valmistada. Väga universaalne toiduaine.
Minu lemmik piim kohvile ongi kaerapiim, aga selle jaoks ostan piima poest, sest pole veel suutnud vahustatavat piima ise valmistada. Ehk mõni teine kord õnnestub:). Aga toidu tegemiseks teen piima ise valmis, sest see on nii lihtne ja see maksab vaid sente. Sul on vaja ainult kaerahelbeid, vett, blenderit ja kurnamiseks mingit tugevat riidest kotti. Minul on ostetud pähklipiimakott, aga saab ka sõela ja marliga.
Kõigepealt kalla blenderisse klaas kaerahelbeid ja 4 klaasi nii külma vett kui kraanist tuleb.
Mina kasutan stopperit ja panen blenderi maksimum kiirusega tööle 30 sekundiks. Mida kauem blenderdad, seda soojemaks läheb vesi ja piim muutub limasemaks. Sellepärast ei tasu kaua sisu töödelda.
Kurna piim kaussi ja kui tundub, et vedelik jäi purune, siis korda tegevust. Mina pähklipiimakotiga teist korda enam ei kurna, piisab ühest korrast.
Kalla jook pudelisse ja hoidista külmkapis. Külmikus seisab ca 5 päeva, olen isegi nädala pärast seda kasutanud ja on ka veel kõlvanud. Enne kasutamise loksuta pudelit, sest piim seistes kihistub.
Ja see mass mis järgi jääb, ära seda ära viska.
Sellele massile sega veel juurde kaerajahu, küpsetuspulbrit, kõrvitsapüreed, datlipastat ( vm magustajat), vajadusel tõrts piima ja linaseemnemuna ja küpseta mõnusad pannkoogid 🙂