Selle hooaja kaks viimast suvikõrvitsat :)
Suvikõrvitsa hooaja võib lugeda vägagi õnnestunuks. Saaki olen saanud juuli teisest poolest alates ja nüüd viimased sai toiduks tehtud mõõdunud nädalavahetusel. Muidugi hooaja kõrghetkel olin ikka väga kuri enda peale, miks oli vaja 9 taime kasvama panna, koguaeg oli vähemalt 10 suvikõrvitsat toidu tegemise ootel. Tundus, et kui suutsin mõne ära kasutada, nii oli uus ports taas valmis saanud 😀
Aga kui nüüd oma viimast kahte suvikõrvitsat vaatlesin, siis oli nagu natuke kurb tunne ka. See mõnus hooaeg, kus sai enamus aega veedetud õues ja metsas hakkab läbi saama. Aga eks vahepeal peab puhkama ka, selleks talv ongi. Loodus puhkab ja ka inimene võiks hoo maha võtta.
Suvikõrvitsakotletid on alati hea valik ja erinevate lisanditega saab sellest köögiviljast imelisi kotlette valmistada.
Retsepti võtsin siit blogist:
Vajalikud köögiviljad sain kõik enda aiast 🙂
Ma retsepti ümber tõlkima ei hakka, seda saab igaüks ise retsepti autori lehelt teha, aga minu tähelepanekud köögivilja kotlettiega on, et maitsesta korralikult, lisa omale meelepäraseid maitseained ja ära koonerda värskete ürtidega. Ma lisasin ohtralt tilli ja murulauku ja ka natuke maitsepärmi. Kikerhernejahu lisab toidule ka valku.
Ma jagan teiega imelist ahjuvormi retsepti , autor @plantbasedonabudget
Taaskord on kõik vajaminevad köögiviljad enda kasvatatud, mis on lihtsalt imeline 🙂 See sügis on nii soe, et tomati, paprika, sibula ja tilli tõin enne roa valmistamist otse kasvuhoonest.
Viiluta kartulid õhukesteks viiludeks, viiluta suvikõrvits ( sellest suurest suvikõrvitsast jätsin kolmandiku alles ja panin sügavkülma), tükelda tomatid, paprika, sibulad, kale ja pane kõik suuremasse kaussi, et oleks hea segada maitseainetega.
Kaussi lisasin soola, pipart, paprikapulbrit, oma lemmikut õli, pool klaasi leivapuru ja 1 klaas maitsepärmi. Maitsepärm on rikastatud B12 vitamiiniga, lisaks sisaldab tsinki ja valku. Ja millise kreemise maitse see toidule annab , mõnus :).
PS! Leivapuru on väga lihtne ise teha. Tükelda leib ja jäta ca üheks päevaks tuppa seisma. Järgmisel päeval purusta köögikombaini või blenderiga ja kuivata veel. Minul seisab see kapis purgis ja kui otsa hakkab saama, siis teen uue valmis. Väga lihtne viis mitte poodi minna, eks 🙂
Sega köögiviljad maitseainetega
Ja pane kogu kupatus ahju ca tunniks ajaks,vahepeal võid segada ka.
Toit on valmis, raputa peale maitserohelist ja hakka sööma. See ahjuvorm on mu kindel lemmik. See on lihtne teha, odav ( kui ise toitu kasvatad) ja igati kasulik 🙂
Mis on loo moraal? Hmm, vist väga polegi 😀
Aga tegelikult mida aeg edasi, seda rohkem hindan enda kasvatatud toitu ja mida kõike nendest teha võib. Huvitav on see, et nüüd kus olen rohkem taimetoitusid tegema hakanud, siis saan aru, kui palju on erinevaid maitseid olemas. Minu ja mu mu pere toidulaud on palju mitmekesisem kui see oli kunagi varem. Kuigi me pole taimetoitlased, siis ma naudin nende toitude tegemist ja söömist väga. Loodan, et järgmine aasta on sama rikkalik ja saan veel rohkem põnevamaid retsepte katsetada. Aga kindel on see, et 9 suvikõrvitsataime ühe pere jaoks on liiga palju, või mis te arvate? 🙂